Individuel terapi

Psykoterapi i min praksis nær Holstebro

Få en personlig og individuel samtale, hvor jeg hjælper dig konkret med udfordringer, du oplever i dit liv. Vi tager udgangspunkt i dine tanker, følelser og dertil dine handlemønstre.

Jeg har stor erfaring i at identificere symptomer, finde ind til problemets kerne, og hjælpe med at lukke op for ventilen.

Den individuelle terapi påbegyndes oftest i en gennemgang af nogle af de udfordringer, du måtte opleve i din hverdag. Problemer, der kan være nært koblet til vanskeligheder, der måtte opstå i dine tætte relationer, såsom i dit parforhold eller familieliv.

Ofte opstartes et individuelt terapiforløb også som følge af parterapisessioner eller familierådgivnings samtaler, hvor det viser sig, at individuelle samtaler kan være gavnligt. På samme vis kan de individuelle samtaler medføre, at det vil være udbytterigt at arbejde med dine nære relationer til din partner eller familie. Der er tale om en dynamisk vekselvirkning hvor dine relationer kan hjælpe dig, eller du med individuel terapi, samtidig kan styrke dine relationer.

Som psykoterapeut hjælper jeg ofte folk, der oplever:

 • At livet
  gør ondt/ føler tristhed
 • Lavt
  selvværd
 • Ensomhed
 • Manglende
  tillid til omverden
 • At man
  har været udsat for omsorgssvigt
 • At man
  har været udsat for seksuelle overgreb
 • Arbejdsrelateret
  stress og mobning på arbejdspladsen
 • Skilsmisse
 • Spiseforstyrrelse
 • Tab og
  sorg
 

Der kan naturligvis være mange andre gode grunde til,
at individuel terapi kan være udbytterigt for dig, jeg tager derfor gerne en
indledende telefonsamtale med dig, hvor vi ser på, om jeg kan hjælpe dig med netop
dine udfordringer.

Gør op med fortiden

Det behøver ikke altid at skyldes problematikker i familien, at man har brug for hjælp. Det kan blot være, du ønsker at gøre op med handlemønstre, du har tillært dig selv tidligt i barndommen. Vi bliver aldrig helt færdige med barndommen. Vi bliver voksne, men det vi lærte i barndommen, sidder ofte så godt fast, at det ikke altid er, så let at slippe af med igen. Man opdager, at man gang på gang falder tilbage i gamle mønstre og får øje på sider af sig selv, som man ikke bryder sig om.

Problemet er, at de mønstre og sider af os selv, som vi ikke bryder os om, er utroligt svære at slippe af med, specielt, hvis deres årsag undertrykkes og gemmes væk. De dukker ofte op igen med stor kraft, når man eksempelvis møder store udfordringer i sit liv. I denne slags situationer, kan det være nyttigt at tale med en terapeut, for at få styr på problemerne og identificere årsagen herpå – for dertil at få hjælp til at finde nye veje og en mere konstruktiv og mere positivt udviklende måde at være på.

Individuelle samtaler med mig

Hvis du ikke tidligere har været i terapi, så kan du måske sidde med mange ubesvaret spørgsmål og tildeles også en vis skepsis. Inden en samtale hos mig, tager jeg gerne en snak med dig over telefonen, så du kan få besvaret alle dine spørgsmål du måtte gemme på.

En session i min praksis, påbegyndes gerne med, at du fortæller lidt om dig selv og hvad jeg kan hjælpe dig med. Samtalen udvikler sig gerne naturligt over tid, og sporer sig ind på dén eller de reelle problemer. Ud fra samtalen identificerer jeg, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig med at gøre op med din uønskede handlen. Du er altid velkommen til at bede om en pause i løbet af samtalen. Det kan nemlig være hårdt at arbejde med sig selv, og jeg har fuld forståelse for, at det kan blive nødvendigt med pauser undervejs.


Sammen finder vi frem til, hvordan du bedst kan bryde de gamle mønstre og hvordan du kan arbejde videre med dig selv; Opblød blokeringer, ænder dit mindset eller gøre op med fastlåste handlemønstre.

Har du brug for hjælp ?